Vytvárame prepojenie IT sektora. Zapájame ľudí, spoločnosti, školy a inštitúcie.

Inovačná misia v Izraeli 2023

Izrael ponúka nevyčerpateľnú studnicu inšpirácie (nielen) v rámci inovačného ekosystému. Spolu so Slovenské veľvyslanectvo v Izraeli / Slovak Embassy in Israel, spoločnosťou CIVITTA a Slovenská aliancia pre inovatívnu ekonomiku – SAPIE sme sa vybrali práve do tejto krajiny s 50-člennou delegáciou s cieľom spoznať inovácie, aktivity miestnej univerzity či startup centrá. Počas dní 29.1. – 1.2.2023 sa uskutočnila inovačná misia zástupcov slovenského start-up ekosystému, ktorú organizujú Košice IT Valley , CIVITTA a SAPIE . 

Cieľom misie bolo spoznať systém fungovania izraelských inovačných ekosystémov, verejné a súkromné ​​schémy financovania vedy, výskumu a transferu technológií, bezpečnostné politiky na zabezpečenie rozvoja a udržateľnosti ekosystémov a nadviazať nové kontakty. 

📌Izrael pre nás môže byť skvelým príkladom, ako sa v priebehu jedného desaťročia dokáže zmeniť aj málorozvinutý region na jednu z najinovatívnejších krajín sveta. Kľúčovým prvkom je v tomto procese vytváranie prepojení a spoluprác – medzi akademickým, verejným a súkromným sektorom. 🤝 To pomáha vytvárať infraštruktúru, ktorá je ľahko dostupná a otvorená. 🔓

Autor
livia.galova@itvalley.sk
e-mail

Mohlo by Vás zaujímať