Vytvárame prepojenie IT sektora. Zapájame ľudí, spoločnosti, školy a inštitúcie.

Tvoje prvé riadky kódu s IT Valley

Na základe nazbieraných skúseností a analýzy potrieb pracovného trhu v Košiciach sme pri príležitosti Medzinárodného dňa žien v IT pripravili sériu praktických workshopov pre začiatočníkov/ mierne pokročilých s cieľom vyskúšať si, aké by to bolo pracovať v IT sektore.

Workshopy sa uskutočnia 28. apríla 2022 v priestoroch Univerzitného vedeckého parku Technicom v Košiciach.

Na koho sa môžete tešiť?

Lenka Ivanková

Lenka sa stala súčasťou Deutsche Telekom IT Solution Slovakia v roku 2017, keď nastúpila na pozíciu Head of team ENSM-SK05 na oddelení Systems management, ktoré je zodpovedné za monitorovacie riešenia pre medzinárodných zákazníkov. Zároveň pôsobí ako Squad Lead pre Squad Solution Engineering and Consulting, ktorý poskytuje pre zákazníkov technické konzultácie a development monitorovacích riešení. Lenka ma rozsiahle skúsenosti s vedením teamov, strategickým myslením a  implementáciou agilných metód, ktoré prinášajú pridanú hodnotu pre zákazníkov. Viac ako 10 rokov pôsobila vo vedúcej pozícii pre medzinárodné korporácie, kde pracovala na projektoch v Nemecku, Holandsku a Poľsku.

Mária Šurimová 

Data analyst Košice IT Valley, absolventka doktorandského štúdia na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach. V minulosti pracovala ako QA automation tester a business analyst. Rada pracuje s Javou a objavuje čaro PowerBi pri vizualizáciach dát Open data platformy mesta Košice. Naďalej sa vzdeláva a momentálne absolvuje kurzy Python pre dáta a kurz DIGI women. Matematička so zmyslom pre detail a kritickým pohľadom na svet. Jej túžbou je viac žien v IT a to z dvoch dôvodov: aby aj ženy mohli prosperovať z výhod, ktoré toto odvetvie ponúka a aby IT v Košiciach mohlo vďaka ženám napredovať a rásť. 

Zdenka Kováč

Počas a po ukončení Vysokej školy pracovala na letisku ako „Check-in agent“. Po 4 rokoch ju jej kroky zaviedli do GlobalLogic, kde pôsobí 5,5 roka. Začínala na pozícii v Back Office, kde mala na starosti služobné cesty. Neskôr sa presunula na pozíciu „Test Engineer, Quality Assurance“, na ktorej pôsobí momentálne už vyše 2 rokov. Venuje sa hlavne manuálnemu testingu a popri tom sa učí automatizované testovanie.

Amy Hriadelová

pracuje ako mentorka programovania v Greenfox academy, kde začala pracovať už popri škole.  Vyštudovala softvérové inžinierstvo v Prahe a už počas štúdia mala možnosť pomáhať s vyučovaním na cvičeniach. Minulé leto robila mentorku v Košiciach na CODE LIKE A GIRL CAMP, kde si mali mladé dievčatá počas celého týždňa možnosť vyskúšať základy programovania. Vo voľnom čase som prevažne gamerka, ale rada trávim čas s priateľmi a v prírode.

Mirka Francová

Mirka, proces manažérka a certifikovaná SCRUM Masterka v bart.sk je v IT svete už viac ako 19 rokov. Vo firme bart.sk pôsobí od jej začiatkov. Bola aktívnou súčasťou transformácie firmy na agilný spôsob vývoja,  rovnako aj certifikácie firmy a samotného procesu podľa normy ISO 9001, s dôrazom na kvalitu a IT bezpečnosť. Ako SCRUM masterka pôsobí na viacerých medzinárodných projektoch. Vďaka svojej osobnosti a silným stránkam skĺbila svoj aktívny životný štýl s prácou a starostlivosťou o rodinu. Svoju vášeň k behu a snahu o zlepšovanie možností ženskej komunity pretavuje aj do šírenia povedomia o ženách v IT.

Autor
Viktória Sanislová
e-mail

Mohlo by Vás zaujímať