Vytvárame prepojenie IT sektora. Zapájame ľudí, spoločnosti, školy a inštitúcie.

Predstavovanie členov- Siemens Healthineers

Siemens Healthineers je lídrom vo vývoji softvéru pre zdravotníctvo a voľbou číslo jedna na poli zobrazovacej a laboratórnej diagnostiky. Medzi hlavné úlohy Vývojového centra na Slovensku patrí tvorba softvéru pre takéto zariadenia.

V Košiciach pracujú napríklad na softvérovom riešení s využitím Augmented reality, ktoré umožňuje študentom lekárskych fakúlt cvičiť si obsluhu diagnostických prístrojov bez toho, aby ich mali fyzicky na dosah. 

Vďaka inému riešeniu ➡️ Syngo Virtual Cockpit je možné diagnostikovať na diaľku, takže aj špecialista napríklad z Austrálie môže bez problémov vyšetriť pacienta na Slovensku.

Počas pandémie Covid 19 prišiel Siemens Healthineers nielen so širokou škálou testov na odhalenie rôznych variantov tohto ochorenia, ale slovenský tím spolupracoval aj na vývoji riešenia AI-RAD Companion Chest CT, ktoré dokáže analyzovať aké veľké je poškodenie pľúc v dôsledku tohto ochorenia.

Sme hrdí na to, aké riešenia sa v Košiciach vďaka nim podarilo vytvoriť. Indexmag vyspovedal ďalšieho člena Košice IT Valley ➡️ https://indexmag.sk/2021/12/07/lubos-iro-a-jan-majoros-zo-siemens-healthineers-sme-lidrom-vo-vyvoji-softveru-pre-zdravotnictvo/

Autor
Patrícia Sabolová
e-mail

Mohlo by Vás zaujímať