Vytvárame prepojenie IT sektora. Zapájame ľudí, spoločnosti, školy a inštitúcie.

Ženy z IT sa výziev neboja

Z Košíc cez zelené kopce, hlboké doliny, popri čarovných hradoch, zámkoch či majestátnych horách až do Bratislavy. Štafetovým behom The Run Slovakia sa koncom septembra preženie niečo vyše 60 tímov, medzi nimi aj IT Girls v zložení zástupkýň združenia Košice IT Valley. 3 dni- 12 žien- 524 km- buďte s nami pri tom!

Pred piatimi rokmi sa v rámci Košice IT Valley spojili ženy, ktoré milujú beh a zároveň pracujú v oblasti informačných technológií.  Vytvorili združenie IT Girls, ktoré sa rozhodne nestratí na štartovnom poli, ale ani v pracovnom prostredí, napriek tomu, že IKT sfére dominuje prevažne opačné pohlavie. Naším cieľom je poukázať na tieto ženy a na ich príbehy, ktoré môžu byť inšpiráciou pre iné dievčatá. Predošlé ročníky im okrem priateľstiev v novovzniknutej žensko-bežeckej IT komunite priniesli aj viaceré pódiové umiestnenia. Na štafetovom behu Od Tatier k Dunaju sa v ženskej kategórii umiestnili dvakrát na prvom mieste a raz na treťom. Minulý rok ako šesťčlenný tím získali tretie miesto v kategórii „ultra” v prevažne mužskej konkurencii, pričom ho zabehli ako čisto ženský tím,  ktorý sa v tejto kategórii umiestnil vôbec po prvýkrát. Ženy, ktoré sú vo svojej pracovnej oblasti stále minoritou dokazujú, že sa výziev neboja a spoločnými silami zvládnu hravo napríklad aj vyše 500 kilometrov dlhý beh.

Tento rok bude iný… „Rozmýšľali sme nad tým, že sme košické združenie, a tak by sme si mali odbehnúť aj štafetu, ktorá sa začína priamo v našom meste, a tak sme sa rozhodli pre The Run. Ide o trasu dlhú 524 kilometrov,” hovorí kapitánka tímu IT Girls Mirka Francová, ktorá pracuje v spoločnosti Bart.sk. Úseky sú členité- hornaté aj rovinaté, niektoré s veľkým prevýšením, no aj vďaka profesionálnemu športovému oblečeniu od EXISPORT-u sa dievčatám budú prekážky zdolávať omnoho jednoduchšie. Behať budú od piatka do nedele a bude to veľmi namáhavé, no minulé ročníky ukázali, že tieto dni so sebou prinášajú okrem driny aj mnoho smiechu a hlavne nezabudnuteľné zážitky.

Výber štafetového behu má za sebou jasnú symboliku- v Košice IT Valley motivujeme ženy pracujúce v tejto sfére ku spolupráci a vzájomnej podpore-a to ako v rámci behu, tak aj následne v rámci vytvorených komunít. Spoločným cieľom IT Girls je zároveň popularizovať prítomnosť žien v IT a my veríme, že prezentovanie ich profesijných a športových úspechov povzbudí aj iné ženy na ceste ku kariére v IT. V nasledujúcich týždňoch nás čaká séria príbehov inšpiratívnych „ajťáčok“, ktoré sa už 24.septembra postavia bok po boku na štart, aby tak spoločne čelili novej výzve- pretože SPOLU NÁS TO BAVÍ VIAC.

Tohtoročný tím je v zložení Mirka Francová, Maja Medviďová, Janka Baltesová Feherová, Miška Estok Dutková, Zuzka Hanusová, Katarína Vojaček, Kristína Kertészová, Katarína Bányaiová, Jana Krajná, Zuzka Pipišková, Marta Humeňanská a naša stálica Nori Seligová zo spoločností bart.sk, GlobalLogic Slovakia, Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, U.S.Steel Košice, VSE a VSD.

Autor
Patrícia Sabolová
e-mail

Mohlo by Vás zaujímať