Vytvárame prepojenie IT sektora. Zapájame ľudí, spoločnosti, školy a inštitúcie.

Dievčatá majú v IT rovnaký potenciál a talent

Bratislava, Košice 27. apríl 2017: Vo štvrtok 27. apríla 2017 sa Slovensko opätovne pridá k celosvetovej iniciatíve na podporu žien v IT pod názvom Girl´s Day. Deň žien v informačno-komunikačných technológiách si pripomínajú ľudia vo viac ako 16 krajinách na celom svete. Slovensko sa k celosvetovej iniciatíve pridalo prvýkrát v roku 2014. Girl’s Day už tretíkrát po sebe podporil i prezident SR Andrej Kiska. Akciu tento rok výraznejšou mierou podporuje aj Košice IT Valley.

“V tomto regióne celkovo pracuje na rôznych pozíciách dokopy asi 30% žien, čo je na tento sektor veľmi slušné číslo. Vo svete sa v štatistikách pohybujeme niekde na úrovni 25%. Ak však chceme hovoriť výhradne o IT pozíciách ako programátor, administrátor a podobne, potom klesáme na úroveň 14%”, preto je podľa Pavla Mirossaya, riaditeľa Košice IT Valley potrebné robiť osvetu aj medzi mladými dievčatami, aby pre nich IT nebolo tabu.

“V budúcom roku by sme chceli v rámci Girl’s Day ale i iných aktivít vytvoriť výrazne viac príležitostí a miest pre dievčatá z východného Slovenska, aj vďaka podpore Košice IT Valley,” dopĺňa ho Petra Kotuliaková, riaditeľka združenia Aj Ty v IT, ktoré stojí za slovenskou verziou tohto medzinárodného dňa. Práve z tohto dôvodu si tento rok na otvorenie Girl´s Day vybrali Košice.

“Dievčatá sú rovnako šikovné ako chlapci. Nemôžeme si ďalej dovoliť strácať ich talent a potenciál. Chýba nám príliš veľa informatikov a ženy sú skvelé v tejto oblasti. Preto ich sem musíme dostať,“ pokračovala.

Pokračovanie v tlačovej správe: girlsday_tlacovasprava_ke

Autor
jan@ahojmorse.sk
e-mail

jan@ahojmorse.sk

Mohlo by Vás zaujímať